Ελένη Ράικου: Απαλλακτική για την Ελένη Τουλουπάκη, όχι όμως για τον Παπαγγελόπουλο

Ελλάδα


Απαλλακτική για την Ελένη Τουλουπάκη όχι όμως για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που χαρακτήρισε παρεμβατικό, ήταν στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο η εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου, που είχε διατελέσει στο παρελθόν εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς.

Η μάρτυρας μετέφερε στο δικαστήριο τη στιχομυθία που είχε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στην οποία, όπως υποστηριξε, της ζήτησε με έντονο ύφος να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία για τη Novartis. Η κ. Ράικου εξέλαβε, όπως είπε, ότι οτι της ζητούσε να κατασκευάσει στοιχεία για τους πολιτικούς τα οποία δεν υπήρχαν και ένοιωσε φόβο και ανησυχία. Με αφορμή μάλιστα την επίθεση που έγινε σε βάρος της Γεωργίας Τσατάνη και κάποια ψευδή δημοσιεύματα, η κ. Ράικου είπε πως αισθάνθηκε πως στοχοποιήθηκε: «Αισθανόμουν τότε ότι δεν απολάμβανα της θεσμικής προστασίας που οφείλει να παρέχεται σε όλους τους λειτουργούς της δικαιοσύνης», ανέφερε.

Η μάρτυρας πάντως ήταν απαλλακτική επί της ουσίας για τη διάδοχό της Ελενη Τουλουπακη, η οποία δικάζεται για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, υποστηρίζοντας ότι οι αναφορές του βουλευτών του ΚΙΝΑΛ ήθελαν έρευνα και δε μπορούσαν να σταλούν απευθείας στη Βουλή.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στη συνέχεια στα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτησή της, υποστηρίζοντας πως ήταν πεσμένη και απογοητευμένη, χωρίς όμως να θέλει να καταγγείλει κάποιον συγκεκριμένα.

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα (24/10) με την εξέταση της κυρίας Ράικου.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά , ΕΡΤ

Πηγή: ertnews.gr