Θεσπρωτία: Προβλήματα από ισχυρή νεροποντή στα Σύβοτα – “Πνίγηκαν” τα μαγαζιά (video)

Ελλάδα


Πλημμυρισμένοι δρόμοι, ισόγειες οικίες και καταστήματα και προβλήματα στην κυκλοφορία είναι ο απολογισμός της ξαφνικής νεροποντής που έπληξε από τα ξημερώματα της Τρίτης, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας.

Το νερό που κατεβαίνει από τα βουνά, αναζητώντας διέξοδο στη θάλασσα, έχει “πνίξει” κυριολεκτικά τα καταστήματα σε πολλά από τα οποία το νερό έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο στο εσωτερικό τους.


Ο κεντρικός δρόμος των Συβότων μετατράπηκε σε ποτάμι με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τουλάχιστον 13 ισόγεια καταστήματα, σε τρία εκ των οποίων χρειάστηκε η άντληση των υδάτων από την Πυροσβεστική.

Δύο βάρκες που βρίσκονταν στο τουριστικό καταφύγιο των Συβότων βούλιαξαν, καθώς γέμισαν νερά. Τα νερά πλημμύρισαν και τους ισόγειους χώρους του Δημοτικού σχολείου του χωριού. Δέκα οχήματα της πυροσβεστικής με 18 πυροσβέστες, μηχανήματα της πολιτικής προστασίας Δήμου και Περιφέρειας βρίσκονται στο σημείο, προσπαθώντας να καθαρίσουν τη λάσπη και τα φέρτα υλικά που βρίσκονται στους δρόμους των Συβότων.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, καθώς και μηχανήματα από την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και το Δήμο Ηγουμενίτσας.


 

 

Πηγή: ertnews.gr