Βρετανία: Η Μόρντοντ αρνήθηκε την πρόταση Τζόνσον να αποχωρήσει από τη διεκδίκηση

Κόσμος


Αρνητική ήταν η απάντηση της Πένι Μόρντοντ στο αίτημα του Μπόρις Τζόνσον να αποχωρήσει από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η Μόρντοντ ήταν κάθετη στην άρνησή της, ενώ αναλυτές στο Νησί, εκτίμησαν ότι η πλειοψηφία των υποστηρικτών της, έτσι και αλλιώς, θα στρεφόταν προς τον Ρίσι Σούνακ.

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία των Τόρις, και κατά συνέπεια για τη βρετανική πρωθυπουργία, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρίσι Σούνακ, πρώην υπουργός Οικονομικών. «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια σπουδαία χώρα, αλλά αντιμετωπίζουμε μια βαθιά οικονομική κρίση», ανέφερε ο Ρίσι Σούνακ σε ανάρτησή του στο . «Αυτός είναι ο λόγος που διεκδικώ την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, ώστε να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο βρετανός υπουργός των Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι υποστήριξε τον Μπόρις Τζόνσον στην εσωκομματική κούρσα διεκδίκησης της πρωθυπουργίας.

«Γνωρίζω ότι ο Μπόρις έμαθε τα μαθήματά του από την παραμονή στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και θα διασφαλίσει ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του βρίσκονται οι ανάγκες της χώρας, από την πρώτη ημέρα», ανέφερε ο Κλέβερλι σε μία ανάρτησή του στο .

«Θα τον υποστηρίξω για την επιστροφή του στον ρόλο του πρωθυπουργού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή tovima.gr