Γαλλία: Η κυβέρνηση προμηθεύει βενζινάδικα από στρατηγικά αποθέματα λόγω απεργιών

Κόσμος


Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι εν μέσω απεργιών σε διυλιστήρια και αποθήκες καυσίμων που σταμάτησαν την παραγωγή και εμπόδισαν τις παραδόσεις καυσίμων στη χώρα , πήρε πετρέλαιο από τα εθνικά στρατηγικά αποθέματα για να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό των πρατηρίων καυσίμων που είχαν ξεμείνει.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ολιβιέ Βεράν δήλωσε ότι η κατάσταση είναι «τεταμένη», αλλά σημείωσε ότι δεν υπάρχει έλλειψη καυσίμων σε εθνικό επίπεδο, καλώντας τους καταναλωτές να μην αγοράσουν καύσιμα λόγω πανικού, αναφέρει το Reuters.

Στην περιοχή της Haut-de-France που επλήγη περισσότερο, οι αρχές απαγόρευσαν την πώληση βενζίνης και ντίζελ σε πελάτες με κάνιστρα και άλλα φορητά κοντέινερ.


“Φυσικά παρακολουθούμε πολύ, πολύ στενά την κατάσταση μαζί με τους φορείς εκμετάλλευσης και κάθε τόσο, όταν χρειάζεται, χρησιμοποιούμε τα στρατηγικά μας αποθέματα για να επιτρέψουμε την προμήθεια πρατηρίων βενζίνης”, δήλωσε ο Βέραν σε συνέντευξη Τύπου.

Μια απεργία που συνκάλεσε το αριστερό συνδικάτο CGT στην Total Energy διέκοψε τις εργασίες σε δύο διυλιστήρια και δύο αποθήκες ενώ και δύο διυλιστήρια Exxon Mobile αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

 

Πηγή: ertnews.gr