Ουκρανία: Ούτε έχουμε ούτε σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε «βρόμικη βόμβα»

Κόσμος


Τα ρωσικά ψέματα για την Ουκρανία, που φέρεται ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια «βρόμικη βόμβα» είναι τόσο παράλογα όσο και επικίνδυνα, τονίζει ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

“Πρώτον, η Ουκρανία είναι ένα αφοσιωμένο μέλος της NPT: δεν έχουμε ούτε «βρόμικες βόμβες», ούτε σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε καμία. Δεύτερον, οι Ρώσοι συχνά κατηγορούν τους άλλους για αυτό που σχεδιάζουν οι ίδιοι” κατέληξε ο Κουλέμπα.

Μπαράζ επικοινωνιών από Μόσχα

Το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας επιβεβαίωσε νωρίτερα με ανακοίνωσή του την αναφορά σε «ρωσικούς φόβους» για πλήγμα «με βρόμικη βόμβα από τους Ουκρανούς στο έδαφός τους για να επιρρίψουν την ευθύνη στην Ρωσία».

Την ίδια ώρα, ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού συνεχίζει τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον γάλλο υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιέν Λεκορνύ και τους ομολόγους του της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ και της Βρετανίας Μπεν Ουάλας με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός. Μίλησε ακόμα για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες με τον αμερικανό ομόλογό του Όστιν Λόιντ.

Για τον υπουργό Αμυνας της Ρωσίας πρόκειται για πολύ εντατικές συνομιλίες σε μία μόνο ημέρα για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Πηγή tovima.gr