Κ. Μητσοτάκης: Και μετρό και αρχαία στον Πειραιά – Εμείς παραδίδουμε έργα, κάποιοι παρουσίαζαν μουσαμάδες

Πολιτική


Στα εγκαίνια του Μετρό στον Πειραιά παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Κάποιοι υπερέβαλαν εαυτόν και εξήντλησαν την ευρηματικότητά τους για να κατασκευαστεί το έργο και να παραδοθεί στους Πειραιώτες. Θα αντιληφθείτε πόσο σημαντικό είναι, μόνο τη στιγμή που θα λειτουργήσει σε λίγες ώρες από τώρα. Θα συνδέσει επιτέλους σε 55 λεπτά το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας με το μεγαλύτερο λιμάνι. Θα συνδέσει με μεγαλύτερη ταχύτητα των Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας. Η διαδρομή θα χρειάζεται μόλις 20 λεπτά».


Είπε ακόμα ότι το έργο αυτό είναι μία απόδειξη της μεγάλης έμφασης που δίνουμε στα μεγάλα έργα υποδομής.

«Δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στην πάρα πολύ σημαντική δουλειά που έγινε από το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό. Η πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να συμβαδίσει με την ανάπτυξη. Έχουμε αναπτύξει σχολή. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον εκθεσιακό χώρο που είναι και ελεύθερος για το κοινό, δεν χρειάζεται να πληρώσει κανείς εισιτήριο για να τον δει» ανέφερε. «Σε 15 – 16 μήνες στο τέλος του 2023 θα έχουμε την ευκαιρία να εγκαινιάσουμε το Μετρό της Θεσσαλονίκης με πλήρη λειτουργία πέντε σταθμών».

(POOL ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Για τη σημασία των μέσων σταθερής τροχιάς μίλησε ο υπουργός. Το Λεκανοπέδιο θα γίνει αβίωτο αν δεν υλοποιήσουμε γραμμή 4 και επεκτάσεις γραμμής 2. Γι αυτό και δώσαμε μάχες για να ξεπλοκάρουμε τα έργα. Σε 7 με 8 χρόνια αυτοί οι 15 σταθμοί θα μπορέσουν να παραδοθούν για χρήση σε όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου και τους επισκέπτες».

Κάποιες κυβερνήσεις παραδίδουν πραγματικά έργα και κάποιες μουσαμάδες, είπε αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Με συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα η κυβέρνηση ολοκληρώνει έργα με κοινωνικό πρόσημο, είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για το εισιτήριο είπε ότι πρέπει να εξεταστεί συστηματικά το πρόβλημα της εισιτηριοδιαφυγής. Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής για τον Πειραιά, καλοτάξιδοι οι νέοι συρμοί, που επιτέλους έφτασαν στον Πειραιά, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

(POOL ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι 4 βασικοί άξονες του έργου:

1. Είναι υπερτοπικό ζήτημα, αναπτυξιακό για τη χώρα
2. Αναδεικνύει περιοχές υποβαθμισμένες όπως τα Μανιάτικα
3. Συνιστά αναβάθμιση Πειραιά και δημοσίων χωρών που δεν είχε
4. Και αναβάθμιση τουρισμού που συνδέει το λιμάνι με αεροδρόμιο
Υπενθυμίζεται ότι στις 2 το μεσημέρι (10/10) θα τεθούν σε εμπορική λειτουργία για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού οι τρεις νέοι σταθμοί Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο.
Ολόκληρη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Πηγή: ertnews.gr