Κ. Σακελλαροπούλου: Η διπλή γιορτή της Θεσσαλονίκης μάς υπενθυμίζει τη σημασία της ομοψυχίας απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις (video)

Πολιτική


Τη σημασία της ομοψυχίας για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη δήλωση που έκανε μετά την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

“Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο, πολιούχο της και συμμέτοχο, όπως τον θέλει ο λαός μας, στην απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό στις 26 Οκτωβρίου του 1912, ανήμερα της γιορτής του. Η διπλή αυτή επέτειος ενισχύει το εθνικό μας φρόνημα και μάς υπενθυμίζει τη σημασία της ομοψυχίας απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Χρόνια πολλά”, δήλωσε.

Κατά την άφιξή της στον Αγιο Δημήτριο την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Υμνου. Πριν την έναρξη της δοξολογίας και κατά τη διάρκεια της αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από τη Θεσσαλονίκη σε ένδειξη χαιρετισμού για τη γιορτή της. Επίσης, το πρωί, μετά την έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο ακούστηκαν κανονιοβολισμοί από τη Φρεγάτα “Σπέτσαι” του Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή: ertnews.gr