Νέα προβοκάτσια της Αγκυρας: Συνελήφθη τρομοκράτης του PKK που εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα

Πολιτική


Ακόμη ένα επεισόδιο στις προκλήσεις κατά της Ελλάδας έρχεται να προστεθεί μετά από μία είδηση με… άρωμα προβοκάτσιας που μετέδωσε το Anadolu.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, συνελήφθη ύποπτο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/KCK, το οποίο -όπως υποστηρίζει το Anadolu- «εκπαιδεύτηκε στο στρατόπεδο Λαυρίου στην Ελλάδα και διαπιστώθηκε ότι προετοίμαζε δράση».

  • Ερντογάν: Ανάγκη ο αγώνας κατά της ισλαμοφοβίας – Τι είπε για Θράκη και Κύπρο

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Όπως αναφέρεται σχετικά «οι ομάδες της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, Διεύθυνση Αντιτρομοκρατικού Κλάδου και Διεύθυνση Κλάδου Πληροφοριών, διεξήγαγαν έρευνα υπό τον συντονισμό της Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης για την αποκρυπτογράφηση των δραστηριοτήτων της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/KCK-PYD/YPG.

» Ένας ύποπτος με το όνομα M.A.A., ο οποίος εισήλθε παράνομα στην Τουρκία για να πραγματοποιήσει ενέργεια αφού εκπαιδεύτηκε στο στρατόπεδο Λαυρίου της οργάνωσης στην Ελλάδα, συνελήφθη από τις ομάδες σε μια επιχείρηση.

» Οι ομάδες της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, Διεύθυνση Αντιτρομοκρατικού Κλάδου και Διεύθυνση Κλάδου Πληροφοριών, διεξήγαγαν μελέτη υπό τον συντονισμό της Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης για την αποκρυπτογράφηση των δραστηριοτήτων της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/KCK-PYD/YPG.

» Κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στον ύποπτο, βρέθηκαν σημειωματάρια με κωδικοποιημένες λέξεις που χρησιμοποιούν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/KCK για να διατηρούν το απόρρητο, έγγραφα γραμμένα από τον Murat Karayılan, το λεγόμενο ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης, καθώς και φωτογραφίες μελών της οργάνωσης που δείχνουν τις δραστηριότητές τους σε αγροτικές περιοχές».

  • Διαβάστε επίσης: Νέες απειλές Ερντογάν: «Έχουμε τον πύραυλο Tayfun και κάπου μας παρακολουθούν με ενδιαφέρον»

Πηγή tovima.gr