Β.Κόκκαλης: Εκτός ενίσχυσης παραγωγοί λόγω ημερομηνιών στα τιμολόγια των λιπασμάτων

Τα Νέα της Περιφέρειας


«Οι ημερομηνίες στα τιμολόγια αγοράς λιπασμάτων αφήνουν εκτός ενίσχυσης πολλούς παραγωγούς» τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς δεν θα μπορέσουν να εισπράξουν την ενίσχυση αγοράς λιπασμάτων λόγω της πρότασης που κατέθεσε η Κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τη  σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, για να εισπράξουν οι αγρότες την ενίσχυση θα πρέπει τα τιμολόγια αγοράς λιπασμάτων να έχουν εκδοθεί μεταξύ 01/10/2021 και 30/09/2022 ενώ παραγωγοί αναφέρουν ότι «αγοράσαμε με πολλή δυσκολία σε τόσο υψηλές τιμές λιπάσματα και τώρα βλέπουμε ότι δεν θα πάρουμε καμιά ενίσχυση. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση γιατί θα έπρεπε στο ΥπΑΑΤ να γνώριζαν ότι η καλλιεργητική περίοδο ξεκινά από 1η του Σεπτεμβρίου»

Επιπλέον τονίζεται από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Καλλιεργητών Ενεργειακών Φυτών ότι «οι παραγωγοί που βάζουν ελαιοκράμβη αγοράζουν τα λιπάσματα τον Σεπτέμβριο. Δηλαδή πέρσι όσοι έβαλαν ελαιοκράμβη μένουν εκτός ενίσχυσης λιπασμάτων».

Πηγή: ertnews.gr