Κέρκυρα: Υπάρχει πολιτική βούληση για νέες φυλακές δηλώνει ο Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής

Τα Νέα της Περιφέρειας


Tο διαρκές αίτημα της Κέρκυρας και του νομικού της κόσμου για την κατασκευή νέων Φυλακών τέθηκε σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα (30/9) το μεσημέρι παρουσία του  Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνου Παπαθανασίου.

Στη Σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Κερκυρας της ΝΔ  Στέφανος Γκίκας, η Δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ι. Κοντός και η Διευθύντρια των Φυλάκων Ευθυμία Σταύρου.

Το θέμα της ανέγερσης νέων φυλακών απασχολεί τα τελευταία 20 χρόνια την Κέρκυρα ενώ όπως επισημάνθηκε, παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον σε δυο περιπτώσεις υπήρξε προγραμματισμός, το έργο τελικά δεν προχώρησε. Την ίδια ώρα, όπως τονίστηκε από τον δικηγορικό σύλλογο, “οι φυλακές της Κέρκυρας  αποτελούν δομή περασμένων δεκαετιών και περιορισμένης χωρητικότητας”.


Στην σύσκεψη εξετάστηκαν τα  διαθέσιμα οικόπεδα (που ήδη είναι γνωστά στο αρμόδιο Υπουργείο), ενώ ο κος Παπαθανασίου διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση προκειμένου να δρομολογηθεί η κατασκευή του έργου

Η σημερινή σύσκεψη ήταν η πρώτη μιας σειράς συσκέψεων που θα ακολουθούσουν για το θέμα αυτό.  Μάλιστα αναμένεται το επόμενο διάστημα να επισκεφθεί την Κέρκυρα και ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Λευτέρης Οικονομου, μαζί με τον Γ.Γ. κ. Παπαθανασιου και τον ειδικό Σύμβουλο του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Αδωνι Ιορδανίδη.

Πηγή: ertnews.gr