Τιμήθηκαν οι εκτελεσθέντες στη Γαλήνη και τον Πλατύκαμπο του Δήμου Κιλελέρ

Τα Νέα της Περιφέρειας


Μνημόσυνο για τους 54 πατριώτες, που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Οκτωβρίου 1943 τελέστηκε στη Γαλήνη και τον Πλατύκαμπο, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλελέρ.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διευθυντής του Λυκείου Πλατυκάμπου Ι. Φάκας, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό και κατέθεσαν στεφάνι ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος και ο Περιφερειακός σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, εκ μέρους του Πριφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χ. Κέλλας και Ε. Λιακούλη, οι αντιδήμαρχοι Ι. Κουκούτσης, Τ. Τσινούλης, Κ. Φιλιππούλης, Αχ. Χατζούλης και Αλ. Χονδρονάσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κιλελέρ Θ. Νανούλης και Β. Χατζούλης οι πρόεδροι Κ. Κατσικάρης, Γ. Νταλαμπύρας, και μέλη των Τ.Σ. Γαλήνης και Πλατυκάμπου, εκπρόσωποι του κόμματος «Ελληνική Λύση» Αθ. Παλιοβάιος, του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Λάρισας Συνταγματάρχης Σ. Πατσιούρας , της ΔΙ.ΠΥ.Λ Αντιπύραρχος Αχ. Τσιφούτης, του Α.Τ Κιλελέρ Υπαστυνόμος Α’ Π. Γιαντικίδου, διευθυντές και διδάσκοντες των σχολείων Γαλήνης και Πλατυκάμπου, εκπρόσωποι συλλόγων και οργανώσεων, συγγενείς των θυμάτων και κάτοικοι της περιοχής.


Πηγή: ertnews.gr